1 Haziran 2001, E Dergisi

Bilkent`te Genç Eleştirmenler Sempozyumu II Düzenlendi.

Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nün yüksek lisans öğrencileri, 8-11 Mayıs 2001 tarihlerinde Bilkent’e yapılan “Genç Eleştirmenler Sempozyumu II”de Türk edebiyatında eleştiri ve roman geleneklerini irdeleyen sunuşlar yaptılar. Toplam 36 bildirinin sunulduğu sempozyumun ilk iki gününde Tahir Alangu, Adnan Benk, Orhan Burian, Nurdan Gürbilek ve Cevdet Kudret gibi eleştirmenlerin yanı sıra Edip Cansever, Behçet Necatigil, Cemal Süreya ve Turgut Uyar gibi şairlerin eleştiri anlayışları ele alındı. …konuları Tanzimat döneminden başlayıp 2000`li yıllara uzanıyordu. Bilkent Üniversitesi’nde 1998 Eylül’ünde kurulan ve 2001 Eylül’ünde doktora programını başlatacak olan Türk Edebiyatı Bölümü, öğrencilerinin yenilikçi, üretken ve akademik titizlikten ödün vermeyen çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bu sempozyumda da yüksek lisans öğrencileri Türk Edebiyatı’nın yeni yöntemlerle incelenmesine yönelik çalışmalarıyla Türk kültürünü ve edebiyatını özgün ve yenilikçi bakış açılarıyla incelediklerini gösterdiler.