12 Mayıs 2000, Hürriyet Gazetesi

Bilkent’te Şenlik

…geleneksel bahar şenliği Bilkent’te tüm hızıyla başladı. Konserler, imza günleri, otomobil fuarı gibi etkinliklerin yer aldığı şenlik, Merkez Kampusu neşeli bir panayır alanına çevirdi.

Öğrenci Konseyi devir teslim töreninde yapıldığı şenliğin ilk gününde, heyecanlı anlar yaşandı. Tören sırasında konuşan Prof. Dr. Ali Doğramacı, yeni konsey üyelerini kutladı ve konseyin önemli çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi.

Kitaptan yiyeceğe, el işlerinden dalgıçlık malzemelerine kadar her türlü ürünün yer aldığı standlar, öğrencilerle doldu taştı. Rayo Bilkent’in müzikleriyle şenlenen ortam, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin çatısından iple atlayış yapan öğrencilerin heyecan verici gösterilerine de sahne oldu.

Bilkent öğrencileri, uzun ders yılının yorgunluğunu bahar şenliğinde attılar. Kimileri meraklı bir şekilde panayır alanında kurulan standları inceledi, kimileri yiyecek standlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Şenliğin hareketli ortamında yorulanlar da kendilerini çimlere atarak kısa molalar verdiler. Havanın güzel olmasını fırsat bilen öğrenciler, ya dans ettiler ya da voleybol oynadılar.

Şenliğe katılanlar yiyecek, kitap, bijuteri, cep telefonu, dalgıçlık malzemeleri satan; fal ve dövme yapan; çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantı kurulan otuzdan fazla standda istedikleri herşeyi buldular.

Dört gün sürecek bahar şenliği ünlü pop şarkıcıları Teoman ve Şebnem Ferah ile Grup Gündoğarken konserlerinden caz konserlerine, tiyatro etkinliklerinden çeşitli spor turnuvalarına kadar…