30 Kasım 2002 , Finansal Forum

Prof. Onural'a Uluslararası Onur

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Onural, merkezi New York'ta bulunan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün sekreterliğine seçildi. Onural, yürütme kurulu üyesi de oldu.
Bilkent Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği öğretim üyelerinden Prof. Dr. Levent Onural, merkezi New York'ta bulunan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün (IEEE) sekreterliğine seçildi. Geçtiğimiz hafta Chicago'da yapılan toplantıda bu göreve seçilen Prof. Onural, 2003 yılı boyunca IEEE'nin 30 kişilik Yönetim Kurulu ve 10 kişilik Yürütme Kurulu üyesi de olacak. Prof. Onural, IEEE'de böyle önemli bir göreve getirilen ilk Türk mühendis oldu.
IEEE, tüm dünyada etkinliklerini sürdürmekte olan bir kuruluş. Elektrik ve Elektronik mühendisliği alanında dünyanın en saygın kuruluşu olarak kabul edilen IEEE, 100'den fazla teknik dergi yayınlıyor ve yılda binden fazla teknik konferans düzenliyor. Kar amacı gütmeyen, kamu yararına bir kuruluş olan IEEE, bir şubesini de Türkiye'de 1989 yılında, yine Prof. Onural'ın girişimleri ile açmıştı…