Bilkent Hakkında

Ziyaretçiler

Öğrenci Konseyi Seçimleriyle İlgili Duyuru

-
Üniversite Senatosu 9 Nisan 2012 tarihinde yeni Öğrenci Konseyi Yönergesi’ni kabul etti.
-

Bölüm temsilciliği seçimleri 30 Nisan – 2 – 3 Mayıs 2012 tarihlerinde yapıldı.

-
Bir öğrencinin başvurusu üzerine idari mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile seçimler durduruldu.
-

Mart 2013’te üniversite davayı kazandı.

-

Nisan 2013’te 2012 yılına ait bölüm temsilciliği seçim sonuçları açıklandı.

-

Boşalan bölüm temsilcilikleri için 13 – 14 – 15 Mayıs 2013 tarihlerinde seçim yapıldı.

-

Seçimler sonucunda bazı bölümlerde aday çıkmaması nedeniyle 62 bölüm temsilciliğinden 9 tanesi boş kaldı.

-

16 Mayıs 2013 tarihinde Fakülte / Yüksekokul / Enstitü temsilciliği seçimleri yapıldı.

-

Dört bölüm temsilciliği bulunan Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi Meslek Yüksekokulu’nda sadece bir temsilcilik dolu olduğu için Yüksekokul temsilcisi seçilemedi.

-

İngilizce-Türkçe Çevirmenlik bölümünün temsilcisi olmadığı için İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu temsilciliği boş kaldı.

-

İki bölümü bulunan Uygulamalı Yabancı Diller Yüksekokulu’nun iki temsilcisinden biri seçimlere gelmedi. Seçimin yapılabilmesi için gerekli salt çoğunluk sağlanamadığı için Yüksekokul temsilcisi seçilemedi.

-

Fakülte / Yüksekokul / Enstitü temsilciliği seçimleri sonucunda 17 temsilcilikten 3 tanesi boş kaldı.

-

16 Mayıs 2013 tarihinde Öğrenci Konseyi Genel Kurulu 14 kişiyle toplandı.

-

Yapılan Yönetim Kurulu seçiminde İsmail Uyanık başkan, Caner Asbaş genel sekreter, Mustafa Tandoğan sayman, Ergin Esendemir eğitim sorumlusu ve Aytek Şayan sağlık-spor-kültür sorumlusu olmak üzere 5 kişilik Yönetim Kurulu belirlendi.

-

Denetleme Kurulu seçimi ise aday çıkmadığı için yapılamadı.

-

Seçimin tamamlanabilmesi amacıyla 28 Mayıs 2013 tarihinde tekrar Öğrenci Konseyi Genel Kurulu toplanması yönünde çağrı yapıldı.

-

28 Mayıs 2013 tarihinde Öğrenci Konseyi Genel Kurulu toplantısına 7 temsilci geldiği ve toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için toplantı yapılamadı.

-

Böylece öğrenci Konseyi seçimleri tamamlanamamış oldu.

-

Rektör Abdullah Atalar, üniversite Hukuk Müşavirliği’nden görüş aldıktan sonra, seçim süreci tamamlanamamış olduğu ve Denetleme Kurulu olmadan Yönetim Kurulu faaliyet gösteremeyeceği için İsmail Uyanık başkanlığındaki Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu’nun göreve başlayamayacağına karar verdi.