Bilkent Hakkında
Akademik
Öğrenci İşleri
İdari Birimler
Kampüste Yaşam
Bilgi Teknolojileri
Bilkent Senfoni Orkestrası
Bilkent Kütüphanesi
Uluslararası Öğrenciler
Değişim Programları 
 
Rehber
A - Z Dizin
   
 
Girişler:
 Bilkent Öğrencileri
 Akademik ve İdari
 Personel
 Mezunlar
 Ziyaretçiler
   

 
 
   
  2014 Yılı TÜBİTAK Ödülü'nü Kazanan
Öğretim Üyelerimiz

 



Bilkent Üniversitesi'nden üç öğretim üyesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) 2014 yılı ödüllerini aldı.

Kimya Bölümü'nden Doç. Dr. Emrah Özensoy, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Bülend Ortaç ve Yrd. Doç. Dr. Tamer Uyar Temel Bilimler alanında 2014 TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nü aldılar.

2014 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü kazananlar arasında Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarımızdan Prof. Dr. Özgür Barış Akan ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Ergül de bulunmaktadır.

TÜBİTAK Teşvik Ödülü, yaptıkları çalışmalarla gelecekte bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip genç bilim insanlarına verilmektedir.





Doç. Dr. Emrah ÖZENSOY

Alanı: Kimya
Araştırma Konuları: Kataliz, Yüzey Kimyası, Nano-malzemeler

“Kimya alanında heterojen katalizörlerin atomik ölçekteki yüzey kimyası ve katalitik süreçlerin çalışma mekanizmalarının moleküler spektroskopik yöntemlerle, gerçek zamanda/yerinde (in-situ) çözümlenmesi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü verilmiştir.

http://www.fen.bilkent.edu.tr/~ozensoy/ozensoy.html


Yrd. Doç. Dr. Bülend ORTAÇ
Alanı: Fizik
Araştırma Konuları: Lazerler, fiberler, lineer olmayan sistemler, femtosaniye-nanosaniye optik, lazer malzeme işleme, nanoteknoloji, lazerle nanomalzeme üretme ve uygulamaları

“Lazer teknolojisi alanında yüksek performanslı doğrusal ve femtosaniye – nanosaniye sürelerde atmalar üreten fiber lazer sistemlerinin geliştirilmesi, lazer sistemlerinde kullanılan kritik elemanların dizaynı, üretilmesi ve bu sistemlerin katı ve biyolojik malzemelerin karakterizasyonu, modifikasyonu ve nanoteknoloji alanlarında uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü verilmiştir.

http://www.nano.org.tr/~bortac/ortac.html


Yrd. Doç. Dr. Tamer UYAR
Alanı: Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji
Araştırma Konuları: Fonksiyonel nanoliflerin (nanofiber) elektro-eğirme (electrospinning) tekniği ile üretilmesi ve filtrasyon, nanotekstil, biyoteknoloji, sağlık, gıda, paketleme, katalizör, sensör, enerji ve nanokompozit alanlarında uygulamalarının araştırılması.

“Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji alanında Fonksiyonel nanoliflerin geliştirilmesi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü verilmiştir.

http://unam.bilkent.edu.tr/~uyar/TUyar.html