01 Ocak 2005, Andante

BİLKENT’Lİ BUKET BELÇİKA’DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne bağlı Müzik Hazırlık Lisesi öğrencisi 1990 doğumlu Buket Kartal, 25-28 Kasım 2004 tarihleri arasında EPTA (Avrupa Piyano Eğitmenleri Birliği) tarafından düzenlenen “Rencontres Internationales des Jeunes Pianistes” (Uluslararası Genç Piyanistlerin Karşılaşması) isimli yarışmada, 10-14 yaş kategorisinde üçüncülük ödülüne değer görüldü.Birincilik ödülünün verilmediği Kartal’ın kategorisinde ikinciliği Belçikalı öğrenci kazandı. Kartal, geçen yıl da katıldığı yarışmada finale kadar yükselme başarısı göstermişti.İlkokulu bitirene dek Antalya’da okuyan ve Mehmet Çakmak ile piyano eğitimine başlayan Buket Kartal, 6. sınıftan beri Bilkent çatısı altında olup, halen Hazırlık Lisesi’ndeki enstrüman öğrenimini Rus piyano hocası Anna Garibian ile sürdürüyor.