01 Ocak 2005, Volume

Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Ülkemizde başlıbaşına İngilizce öğretim ve eğitim veren tek müzik fakültesi ünvanını koruyan MSSF Bilkent’in ilk kurulan üç fakültesinden biri. Bugünse: 18 yaşını doldurmuş genç ama deneyimli bir müzik üretim merkezi olarak başarıyla rüştünü dünyaya ispatlamış durumda…

Bilkent Üniversitesi, kurulduğundan bu yana ülkemizin ilk özel üniversitesi oluşunun getirdiği her türlü tepkiye karşılık, dünya dili olan İngilizce üzerine kurulu ciddi eğitim anlayışı ve her bölümünde verilen sağlam eğitim sayesinde bugünkü özel üniversite furyasında çok önce rüştünü uluslararası düzeyde ispatlamış bir kurum MIT, Harvard, Stanford, Berkley gibi dünya liderleri üniversitelerinden büyük talep gören mühendislik öğrencilerinin yanı sıra, Bilkent adını uluslararası seviyeye taşımada en çok talep alan ikinci birim ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakületsi olarak kayıtlara geçmiş.

Fakültede Müzik ve Tiyatro olmak üzere iki bölüm ver birinin kendi içinde eğitim veren sanat dalları bulunuyor. Tiyatro bölüm başkanı, ünlü oyuncu Cüneyt Gökçer, burada rejisörlük ve oyunculuk alan tiyatro bölüm öğrencileri, MSSF binası içinde kendilerine ait tiyatro sahnesinde haftada bir temsil veriyorlar. Bugüne kadar Ferhunde Hanımlar, Ayrılsak da Beraberiz gibi popüler dizilerde rastladığımız Simge Selçuk ve Zeki Demirkubuz’un gözdelerinden Başak Köklükaya bu okuldan yetişmiş.

Disiplinlerarası eğitim anlayışı sonucu diğer fakültelerle etkileşim içinde olan Müzik Fakültesi’nde dışarıya yönelik verilen bireysel müzik dersine başvurup elemeleri geçen, temel müzik eğitime sahip tüm öğrenciler haftada bir saat hocalarımızdan enstrüman veya şan dersi alabiliyor. Ayrıca, Türk Edebiyatı bölümüne özel Şairler için Gitar dersi açılmış. Bu ve benzeri örneklerin yanı sıra kendi fakülte öğrencileri de benzer bir şekilde diğer fakültelerden ders alabiliyor. Fakülte içindeyse; bireysel enstrüman dersleriyle kurumsal derslerin yanısıra; koro ve orkestrayla beraber müzik yapmaya, yani takım çalışmasına yönelik dersler ilkokul seviyesinden itibaren verilerek komple bir müzisyen olmaları sağlanıyor. Öğrencilik hayatı boyunca her seviye de dönemsel olarak yurt dışına gelip gitme şansı konservatuvarlardan daha yüksek olan fakülteden mezun olanlar da gerek akademik gerek çalışma hayatında yurtdışından hayli talep görüyorlar.