01 Ekim 2004 Hürriyet – cuma

Başkentin En Genç Radyosu

Kurulalı dokuz yıl geçti ama Radyo Bilkent ekip olarak çok genç bir radyo.Çalışanların yaşları 18-23 arasında değişiyor.Hepsi Bilkent öğrencisi. 1995’te amatör bir ruhla başladıkları işe 2002’de şirketleşerek devam ettiler. Genç ekip,derslerden arta kalan zamanlarını burada değerlendiriyor.

Radyo Bilkent,96.6 frekansında 24 saat yayın yapıyor.Halkla ilişkiler sorumlusu Irmak Tosun, rocktan caza, klasik müzikten film müziklerine çok geniş bir yelpazede yayın yaptıklarını belirterek,hedeflerini “Ulusal bir radyo olmak istiyoruz” diye açıklıyor. Bunun içinde Üniversite’nin iznini bekliyorlar. Tosun, bu yıl Radyo Yayıncılar Derneği’nin Radyonun Yıldızları ödüllerinde “Özgürce Sabahlar” adlı programla ödül aldıklarını ekliyor.

Başkent’in en çok dinlenen yabancı yayın yapan radyoları arasında yer alan Radyo Bilkent, yaşları 18 ile 23 arasında değişen genç ve dinamik bir ekiple hizmet veriyor. Ekibin tamamı Bilkent Üniversitesi öğrencisi.

Ekipte 60 kişi bulunuyor. Derslerden arta kalan vakitlerinin çoğunu radyoda geçiriyorlar. Bazıları ise derslere gitmek yerine radyoda çalışmayı tercih ediyor. Radyo Bilkent personeli, yaptıkları işten para kazanmıyor. Bazıları hobi amaçlı olarak çalışırken, bazıları ise okul bittikten sonra kendilerine dört yıllık bir tecrübe olacağı inancında.

İLK YAYINI YURT ODASINDA YAPTILAR

Radyo Bilkent,ilk olarak kaçak bir verici ile ses vermiş. Bir grup elektronik bölümü öğrencisi kampus içerisindeki yurt odalarından yayın yapmaya başlamış. Dinlenip dinlenmediklerini ise yurtlarda kalan öğrencilerin oda ışıklarını yakıp söndürmelerinden anlıyorlarmış.
Tabii Rektörlük tarafından yakalanmışlar. Fakat öğrencilerden gelen istek üzerine Rektörlük, kendi binasının üst katını radyo için ayırmış ve bütün ihtiyaçlar karşılanmış.
1995’te bir üniversite kulübü şeklinde kurulan Radyo Bilkent, 2002’de şirketleşerek profesyonel bir kuruluş haline dönüşmüş. Fakat çalışanları her zamanki gibi genç ve dinamik üniversite öğrencileri.

ÖNCE EĞİTİMİNİ ALIYORLAR

Radyo çalışanları Halkla İlişkiler ve DJ’lik olmak üzere iki alanda çalışıyor. Radyoya kabul edilen personel çalışmaya başlamadan önce eğitimden geçiriliyor. Halkla ilişkiler departmanı için iki, DJ’lerin diksiyon eğitimi için ise yedi aylık bir eğitim veriliyor. Diksiyon eğitimi konusunda uzman,tanıdık bir isim Mehbare Çelik veriyor. Şu sıralar radyoya çalışan alımı için başvuruların kabul edildiğini belirtelim.Başvuru için Bilkent öğrencisi olmanız yeterli.