01.10.2006 Sabah ANKARA

MAREK BRZOZOWSKI’NİN RESİM SERGİSİ BİLKENT’TE

Bilkent Üniversitesi, Marek Brzozowski’nin resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Polonyalı ressamın sergisinin açılış töreninde, Polonya büyükelçisi Grzegorz Michalski de yer aldı. “Sanatçılar ilginç insanlardır. Bazen kendilerine dönük, bazen narsist olabilirler. Onların iç dünyaları, yaşama şekilleri çok farklıdır. Resimleriyle duygusal hayatlarını bizlerle paylaşmış oluyorlar” diyen Büyükelçi Michalski, ressam Brzozowski’ye teşekkür etti.

1993 yılından bu yana Bilent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü’nde grafik tasarım ve çizim dersleri veren ve doktora çalışmalarını yöneten Brzozowski, resmin konusu ve havasıyla duyguları yansıtması gerektiğine inanıyor. “Amacım, beni kuşatan dünyada var olmayan olaylar, hayali yöreler ve keşfedilmemiş karakterleri yarı sürrealist bakışla göstermektir” diyen ünlü ressam, kafasında oluşan tasarımın gerçeğe yakın olaylardan çok şiirsel yaklaşımla öne çıkmasından yana. Yaşamayı seçtiği Türkiye’nin kültüründen ilham alarak beslendiğini belirten Brzozowski, “Bir sanatçı için Ortadoğu’da yaşamak ve resim yapmak büyük bir hayaldir. Çevremdeki her şey Kuzey Avrupa’nın o donuk ve bunaltıcı ortamından çok farklı görünüyor. Her zaman, çevrenizde devam eden pek çok şey, keşfedilecek pek çok tarihi şehir ve kültür var” diyor.

Marek Brzozowski’nin Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sergi Salonu’nda açılan resim sergisi 31 Ekim’e kadar görülebilir.