02 Mayıs 2006, Türkiye

Ünlü İspanyol gitarist Marco Socias Bilkent’te

İspanyollar’ın ünlü gitaristi Marco Socias, Bilkent Konser Salonu’nda bir resital verecek. Bilkent Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, ünlü gitarist bugün saat 20.00’de Bilkent Konser Salonu’nda bir resital gerçekleştirecek. F.Sor “Six Airs”, E.Pujol “Tres piezas espanolas”, J.Rodrigo “Junto al Generalife” ve Sonata Giocosa, B.Britten “Nocturnal” ile J.S. Bach “Chaconne”dan oluşan resital ücretsiz olarak izlenilebilecek. İspanya Malaga’da piyanist bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Socias, müzikal eğitimini yine burda tamamladı. Almanya Köln Musikhochschule’de birçok ustalık kursuna katılan Socias, gelişiminde önemli rol oynamış isimler arasında Carmen Gallardo, Antonio Company, Jose Tomas, Jose Miguel Moreno ve David Rusell yer alıyor. 21 yaşına geldiğinda İspanya’nın en genç Profesörü unvanını alan Socias, “Infanta Cristina” (Fundacion Guerrero, Madrid), “Le Printemps

de la Guitare”(Belçika) ve Concorso Internazionale di Gargnano (İtalya) gibi önemli yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı.

Pek çok uluslararası gitar festivaline davet edilen sanatçı, Avrupa, Uzak Doğu ve Amerika Birleşik Devletleri’nde oda orkestrası ve solo konserler gerçekleştirdi. Aralarında Sir Neville Marriner, Josep Pons, Victor Pablo Perez, Odon Alondo ve Leo Brouwer’in bulunduğu birçok şefle Concertgebouw (Amsterdam), Konzerthaus (Vienna), Auditorio Nacional (Madrid), Konzerthaus (Berlin), Philharmonie (Berlin) ve Alte Oper (Frankurt) gibi önemli konser salonlarında Berlin Radio Sinfonie-Orchester, Rotterdam Philarmonic, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfonica de Galicia, Orchestra Regionale del Lazio (İtalya) ve Orquesta Nacional de Cuna ile de konserler verdi. Marco Sacias halen Malaga’da yaşıyor ve İspanya San Sebastian Centro Superior de Musica “Musikene” de profesör olarak görevini sürdürüyor.