03.08.2007, Milliyet Gazetesi

AVRUPA'DAN BİLKENT'E NANOTEKNOLOJİ ÖDÜLÜ

Avrupa’dan Bilkent’e Nanoteknoloji Ödülü Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir’in nanoteknoloji üzerindeki çalışması, 500 Avrupalı araştırmacının katıldığı elemeler sonucunda, “Avrupalı Genç Bilim İnsanı” ödülünü getirdi. Araştırmaya Avrupa Bilim Fonu’ndan 1 milyon 200 bin euro mali destek sağlandı. Proje tamamlandığında, beyaz ışık kaynakların, internet gibi hız gerektiren opti-elektronik anahtarlar gibi aygıtların olduğundan daha verimli çalışması sağlanacak. Avrupa Bilim Vakfı programlarından olan, “Avrupalı Genç Bilim İnsanı” ödülüne başvuran 500 bilim insanı arasından başarılı bulunan 20 araştırmacıdan biri olan 30 yaşındaki Demir, projelerinin Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nde geliştirilen yeni hibrit, nanofotonik aygıtlar üzerine olduğunu söyledi.