04 Haziran 2004, Sabah

Bilkent Gençlik dünya ikincisi

Bilkent Gençlik Korosu, 20 koronun davet edildiği Fransa’daki uluslar arası yarışmada büyük başarı kazandı.

Bilkent Gençlik Korosu, uluslar arası bir başarıya imza attı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden oluşan koro, Fransa’da düzenlenen “33.Florilege Vocal de Tours” yarışmasında ikinci oldu. Dünyanın en önemli koro yarışmaları arasında yer alan “33.Florilege Vocal de Tours”, 28-31 Mayıs günleri arasında gerçekleştirildi.’ Geçen yıl Preveze Koro Yarışması’nda birincilik kazanan Bilkent Gençlik Korosu, bu başarısı nedeniyle “Florilege Vocal de Tours” yarışmasına kabul edildi.

EN DİNAMİK TOPLULUK

18 ülkeden 20 koronun katıldığı yarışmanın jürisi, şef Elena Puşkova yönetimindeki Bilkent Gençlik Korosu’na ikincilik ödülünü verirken, birinciliği Fransa kazandı. Üçüncülük ve dördüncülük ödülünü vermeye değer koro bulamayan jüri, Bilkent Gençlik Korosu’nu repertuarı zengin ve çok dinamik bir sanat topluluğu olarak nitelendirdi. Yarışmaya katılan en genç koro olan Bilkent Gençlik Korosu, iki uluslar arası festivale de davet edildi.