06.10.2009, Hürriyet Gazetesi - Ankara

Bilkent'te Girişimcilik ve Liderlik Kongresi Yapıldı

Bilkent Üniversitesi Girişimcilik ve Liderlik Kongresi'nde, Genç Bilkentliler Derneği Başkanı Bilkent Üniversitesi öğrencisi Ömer Faruk Tanrıverdi başkan seçildi. Tanrıverdi, kongrede yaptığı konuşmada, "Ülkemiz kuruluşundan bu güne, her geçen gün gerek ekonomik, gerek siyasi, gerekse sosyo kültürel açıdan daha da gelişmektedir. Bizim geleceğin bugünkünden daha iyi olacağına dair hiçbir kuşkumuz yoktur" dedi.
Genç Bilkentliler Derneği'nin düzenlediği Girişimcilik ve Liderlik Kongresi'ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilkent Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erol Arkun, Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Genç Bilkentliler Derneği Kurucu Başkanı Haluk Kalyoncu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Taha Enes Şener ve öğrenciler katıldı.

Liderliği Anlattı
Kongrede bir konuşma yapan Bakan Taner Yıldız, gençlere hayata ve liderliğe dair önemli mesajlar verirken, kendi yerlerine geçebilecek pek çok kabiliyet bulunduğunu söyledi. Yıldız, liderliğin yönetim, denetim, samimilik gibi birçok özelliği olduğunu belirterek, "Tanıdığım liderlerde bunlardan birçok özellik var. Her şeyi kaybetmeye hazırdırlar hiçbir şeyden korkmazlar. Bir anda her şeyi silebilirler" dedi. Genç Bilkentliler Derneği Başkanı Tanrıverdi'de, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Türkiye Gençlere Emanet
"Bizler genç Türkiye'nin genç insanlarıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç Türkiye Cumhuriyetini biz Türk gençliğine emanet etmiştir. Zira ulu önderimiz Türkiyemizi biz gençlere emanet ederken, genç Türkiye'nin geleceğine umutla, gençlerine de güvenle bakmaktaydı. İşte bu salondakiler bu umudun ve güvenin teminatı olarak bugün buradalar. Biz gençler olarak umutluyuz çünkü biz geçmişini bilen, milletinin değerleriyle barışık, kültür ve medeniyet havzamızın koordinatlarını doğru okuyan bir gençliğiz.

Ve, biz bilmekteyiz ki, geleceğimize dair sahip olduğumuz umutlarımız, bizim bugünkü gücümüzün kaynağıdır.

Unutmamalıyız ki, tarihteki tüm büyük adamların tek ortak noktası, yapmakta olduklarına inanmış olmalarıdır. Biz de genç Bilkentliler olarak yapacaklarımıza inanıyoruz."