10.01.2009, Milliyet Gazetesi - Ankara

'Niçin Matematik?' Sergisi Ankara'da

'Niçin Matematik?' Sergisi Ankara'da "Matematik yılı" ilan edilen 2000 yılından bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen "Niçin Matematik?" sergisi, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent İlköğretim Okulu ev sahipliğinde ilk kez Ankaralılarla buluştu. UNESCO ve Avrupa Matematik Topluluğu'nun ortak çalışması olan sergi, telefondan kredi kartına, CD-Romdan otomobillere, hava tahmininden dijital fotoğrafa kadar matematiğin günlük hayatın her yerinde olduğunu göstermeyi amaçlıyor. "Havuz problemleri ne işe yarıyor?", "Çarpım tablosunu neden ezberliyoruz?" ve "Matematik neden zor?" gibi sorulara cevap arayan "Niçin Matematik?" sergisi, bugüne kadar 27 ülkeyi dolaştı, 200'den fazla şehirde sergilendi. 27 manipüle edilebilecek obje, 8 interaktif obje ve 27 panodan oluşan, 10 ayrı tema içeren sergi, Ankara'dan önce Eskişehir ve İzmir'de sergilendi, özel Bilkent İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ali Toker, serginin matematiğe ilgi duyan 7'den 70'e herkese hitap ettiğini belirterek, "Sergiyi gezenlerin objelerle oynamasını özellikle istiyoruz. Amaç çocuklara matematiği sevdirmek" dedi. Toker, serginin, 5 Şubat tarihine kadar 10.00-16.00 saatleri arasında randevu ile gezilebileceğini söyledi.