10.09.2007, Akşam Gazetesi - Akdeniz

ALANYA’YA BİLKENT’TEN İNCELEME

alanya'ya bilkent'ten incelemeBilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım öğretim Görevlisi Dr. Kumru Arapgirlioğlu, Alanya’da “Bir Akdeniz Kentinde Aidiyet ve Sürdürülebilirlik” adını verdikleri bir çalışma başlatacaklarını açıkladı. Bilkent Üniversitesi Araştırma Fonu tarafından desteklenen çalışmayı 4 kişilik bir ekiple sürdüreceklerini söyleyen Arapgirlioğlu, şunları dile getirdi: “Peyzaj mimarlığı denildiğinde akla ilk gelen park ve bahçe düzenlemesidir. Biz, Alanya’da daha büyük ölçekli bir çalışma yapacağız. “Neden Alanya?” diye soracak olursanız, Şubat ayında eğitim çalışmaları kapsamında Alanya’ya gelmiştik ve buradan çok etkilendik. Bu nedenle Alanya’yı tercih ettik. “

Kimliği Ortaya Çıkacak

Arapgirlioğlu, bir hafta içinde 150 kişiye Alanya ile ilgili çeşitli sorular soracaklarım belirterek, çalışmayı şöyle anlattı: “Böylece Akdeniz kenti olan Alanya’nın kimliğini ortaya çıkaracağız. Geçen 30 yılda Alanya kendine nasıl bir kimlik oluşturmuş, nelerden ödün vermiş, hangi değerlerini korumuş bunları tespit edeceğiz. Bu bir yıllık bir çalışma olacak, önümüzdeki yaz çalışmalarımızın sonuçlarını elde etmeye başlayacağız ve bunları sizinle paylaşacağız. Elde ettiğimiz verileri bir kitapçık halinde de yayınlayabiliriz. Alanya halkından isteğimiz yapacağımız anket çalışmalarında yardımcı olmalarıdır.”