10.11.2009, Habertürk Gazetesi - Ankara

Bilkent’te Markalar Zirvesi

Bilkent'te düzenlenen Türkiye 2. Marka Zirvesi'nde, farklı bölümlerden 200 üniversite öğrencisi, lider markaların önde gelen isimleriyle buluştu. Zirveye Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katıldı.

Farklı üniversite ve bölümlerden 200 üniversite öğrencisini 2 gün boyunca sektörün lider markalarının önde gelen isimleriyle buluşturan "Türkiye 2.Marka Zirvesi" Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Zirveye Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ergün, "Kendi markalarımızla uluslararası piyasalarda biz de varız demek istiyoruz. Küresel ölçekte markalar çıkarmak zorundayız" dedi.

MARKAYI KORUMANIN YOLLARI
Yapılan çalışmaların markalı malların daha çok tercih edildiğini gösterdiğini ifade eden Ergün, "Markanın korunması için yasal çalışma yetmiyor. Diğer markalardan ayrıştırılması gerekiyor. Tüketici markaya odaklanmış. Ne istediğini biliyor" dedi. Başka markalardaki bozukluğun ilk çıkan markayı kötü etkilediğini kaydeden Ergün, "Margarin olarak ilk Sana yağ çıktı. Daha sonra çıkan markalar da Sana yağ olarak algılandı. Sonra çıkanlardaki bir bozukluk Sana yağ'ı da etkiledi" yorumunu yaptı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e Rektör Yardımcısı Erol Arkun tarafından teşekkür plaketi verildi, iki gün süren zirvede Yaşar Holding CEO'su Mehmet Aktaş, Arzum Genel Müdürü Murat Kolbaşı ve T-BOX Satış Müdürü Ahmet Eler gibi sektörün önde gelen isimleri de katıldı.