03.08.2002, Finansal Forum

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ AÇILIYOR

Bilkent Üniversitesi'nin uluslararası düzeyde eğitim verecek olan Hukuk Fakültesi 2002-2003 akademik yılında eğitime başlayacak. 4 yıllık eğitim programına EA puan türüyle 20'si burslu olmak üzere toplam 140 öğrenci alınacak.
Bu fakültenin mezunlarının hakimlik, savcılık, avukatlık gibi görevler almalarının yanısıra, uluslararası konularda dünyanın önde gelen hukukçuları olarak yeni bir çığır açabilmeleri öngörülüyor. Eğitim programının Türk Hukuku ile ilgili dersleri Türkçe verilecek. Ayrıca Türk Hukuku'nu dünyaya tanıtma açısından önemli hizmetler verecek mezunlar yetiştirecek fakültede, uluslararası konular ile ilişkili dersler ise İngilizce yürütülecek. Lisans eğitimlerine başlamadan önce, öğrenciler İngilizce seviyeleri yönünden değerlendirilecek ve İngilizceleri yeterli olanlar fakültedeki programa doğrudan başlayacak. İngilizceleri yeterli olmayanlar ise, İngilizce Hazırlama programına alınacak.
Hukuk Fakültesi eğitim programının birinci yılı; Prof. Dr. Turgut Tan tarafından Hukuka Giriş, Prof. Dr. Ergun Özbudun tarafından Anayasa Hukuku ve Doç. Dr. Osman Gürzumar tarafından verilecek Medeni Hukuk gibi hukuk derslerinin yanısıra İktisat, Uygarlık Tarihi ve Bilgisayar Kullanımı gibi yardımcı derslari de içeriyor.
Lisans programının ikinci yılında, Ceza Hukuku, Borçlar Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk gibi hukuk derslerinin yanında İstatistik, Felsefe ve ileri derecede İngilizce dersleri bulunuyor.
Üçüncü ve dördüncü yıllarda, Devletler Umumi Hukuku, Devletler Hususi Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, Kara Ticaret Hukuku, Deniz Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş Hukuku derslerinin yanında Avrupa Birliği Hukuku, Uluslararası Deniz Hukuku, İnsan Hakları, Finans, Muhasebe ve Sermaye Piyasaaı Hukuku gibi konular işlenecek.