25.07.2002, Radikal

Bilkent Üniversitesi

Türkiye'nin ilk vakıf Üniversitesi olma özelliğini taşıyan Bilkent'te sosyal, bilimsel ve kültürel etkinlikler ön planda.
Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi, 1984 yılında kuruldu.Kurulduğu yıldan itibaren, özellikle burslu bölümlerine başarılı öğrencileri çekti.
Merkez, orta ve doğu kampüslerinden oluşan üniversite Ankara'nın batısında kuruldu.Öğrenciler her akademik yılın sonunda öğretim üyelerinin dersi sunuş yöntemlerini, ders için yaptıkları hazırlıkları ve dersin içeriğini değerlendiriyor. Amaç, öğrencilerden elde edilen verilerle derslerin sürekli iyileştirilmesi. Öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklerinin büyük bölümü, Öğrenci Dekanlığı ile öğrenciler tarafından seçilen Öğrenci Konseyi tarafından yürütülüyor. Öğrenci Konseyi öncülüğünde kurulan 70'in üzerinde kulüp ve topluluk, düzenli olarak söyleşi, panel, sergi, konser, yarışma, gösteri, şölen düzenliyor.
Öğrenciye çeşitli spor olanaklarının sunulduğu spor merkezi, tam donanımlı kondisyon odaları, açık ve kapalı tenis kortları, aerobik ve step salonları, basketbol, voleybol, çim futbol ve mini futbol sahalarına sahip.
Her dönem birkaç ders Bilkent'in New York ofisi ile kurulan uydu iletişimi sayesinde video konferans sistemiyle veriliyor.İktisat, finans ve iletişim konularındaki bu dersler etkileşimli ortamda binlerce kilometre uzaklıktan aktarılıyor. 2002 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Kılavuzu'nda belirtildiği gibi Bilkent Üniversitesi'nin ÖSS puanlarına göre öğrenci alan programlarından 'burslu' ibaresini taşıyan seçenekleri, ÖSS tercih bildirim formlarında işaretleyen ve kazanan öğrencilere, mali durumlarına bakılmaksızın karşılıksız burs verilecek. Üniversiteye girişte verilen burslar dışında, akademik yıl içinde programlarında belirtilen ders yükünün tümüne kayıtlı olup, yıllık ortalaması en az 3.50 ve üstü olanlara da üniversitece saptanmış kontenjanlar dahilinde başarı bursu da veriliyor.