19 Mayıs 2002 , Radikal

Yaşar Kemal, Bilkent Üniversitesi'nde, bilgece uyarılar yaptı ve umut aşıladı

Türkiye Onunla Gurur Duyuyor

Bilkent'te İlkler Dizisi
Bilkent Üniversitesi Senatosu Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, uluslararası bir üne sahip büyük romancı Yaşar Kemal'e törenle 'Fahri Edebiyat Doktoru" ünvanı verdi. Böylece iki günlük sempozyumla beraber Bilkent'teki 'Yaşar Kemal günleri' sona erdi.
Üniversitenin Konser Salonu'ndaki törende rektör vekili Prof. Dr. Atalar, ünlü yazara cüppe giydirdi ve fahri doktora beratını sundu. Yaşar Kemal'in törendeki konuşması uzun süre ayakta alkışlandı. Yaşar Kemal konuşmanın ardından okuyucularıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı ve fotoğraf çektirdi. Törene, Kültür Bakanı İstemihan Talay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bilkent Üniversitesi Onursal Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, bazı öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.
Bilkent Üniversitesi'nin fahri doktor ünvanı verdiği Yaşar Kemal'den tarihi sözler: 'Türkiye böyle kalacak' diyenler hüsrana uğrar. Anadolu'nun aklıselimi, Mustafa Kemal'i yarattığı gibi başka güçler de yaratabilir.