11.03.2008, H.O. Tercüman Gazetesi

TÜRK MUCİDE ABD ÇENGELİ

türk mucide abd çengeliSüper mercek geliştiren nanoteknoloji uzmanı doktora öğrencisi Bilkent’li Koray Aydın’ı ABD’nin Harvard Üniversitesi’ne kaptırdık.

Dünya çapında başarı kazandı

Nanoteknoloji üzerine yayınladığı bilimsel makaleleriyle ve süper mercek üzerinde geliştirdiği teknoloji ile dünya çapında başarılar elde eden Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü doktora öğrencisi Koray Aydın, doktora sonrası araştırmalarını 1 Eylül’den itibaren dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard’da sürdürecek.

Harvard’a kaptırdığımız Aydın’ın bilime katkıları arasında nanofotonik ışık kaynakları, nanolazerler, negatif kırılma etkisinin gözlemlenmesi ve süper merceklerin çözünürlüğünün arttırılması bulunuyor. Süper merceklerin optik dalga boylarında kullanılmasıyla, gözle görülemeyen molekül ve virüsler, mikroskoplar altında incelenebilir hale gelecek. Koray Aydın uluslararası SPI eğitim ödülünü Türkiye’den kazanan ilk araştırmacı oldu.’