11.06.2008, Dünya Gazetesi - Ek

Üniversite sanayi işbirliğinin sonuçları görücüye çıktı

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı ve Yarışması’nın altıncısı yapıldı. Fuarda, 1995 yılından beri devam eden Bilkent Üniversitesi ve sanayi arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları projeler sunuldu.

Organizasyonu  izleyenlerin oylarıyla en başarılı projeler seçildi. 5-6 kişilik ekiplerle, 8 aylık bir çalışma sürecinde ortaya çıkan projeler; firmanın gündeminde bekleyen ama günlük kararlardan çözümüne vakit bulunamayan sorunlara çözüm bulmayı hedefliyor.

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu bu organizasyonla hem Türkiye’deki  seçkin sanayi kuruşları ile Bilkent Üniversitesi arasındaki işbirliğini arttırmayı hem de Bilkent Üniversitesinin Türk sanayisinin sorunlarına ve bu sorunların çözümlerine ne kadar önem verdiğini amaçladıklarını belirtti.

Sabuncuoğlu, sanayi kuruşlarının bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak büyük destek gösterdiklerini söyledi. Törende konuşan Billkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ise Türk sanayinin seçkin kuruluşlarına teşekkür ederek ‘buradaki kazanımlar bu törenle, bitmiyor, bütün bir hayat boyu devam ediyor’ dedi.