11.07.2008, Günlük Evrensel Gazetesi

Türk- Yunan Dostluğunun Müzikal Buluşması

Ünlü maestro Vladimir Ashkenazy’nin kuruluşunda önderlik ettiği, “Türk-Yunan Gençlik Orkestrası,” 24 Temmuz’da müzikal yolculuğuna başlıyor.

Türk-Yunan ve uluslararası bestecilerin eserlerinden oluşan geniş bir repertuvara sahip orkestra 52 Türk, 50 Yunan müzisyenden oluşuyor. Orkestranın Türk tarafı Bilkent Üniversitesi ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından organize edilirken, Bilkent Senfoni Orkestrası Sanat Direktörü Işın Metin, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Bilkent Mezunları ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan katılan genç Türk müzisyenlerin hazırlanmasını üstleniyor. Yunan müzisyenlerini ise Yunan şef Anastasios Symeonidis çalıştırıyor.

Türk Yunan Gençlik Orkestrası, klasik müzik alanındaki gençleri temel alarak hem genç sanatçılar arasında hem de iki komşu ülkenin ve Avrupa’nın diğer ülkelerinin sanatçıları ve dinleyicileri arasında iletişim, diyalog ve yaratıcılık için verimli bir ortam yaratmayı amaçlıyor. Onursal Başkan Vladimir Ashkenazy yönetimindeki Türk Yunan Gençlik Orkestrası, bu kapsamda Türkiye ve Yunanistan’da dört konser verecek. Konserlere devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ile Vassilis Tsabropoulos solist olarak katılacak.