11.12.2007, Radikal Gazetesi

ERZURUM'DA BİLKENT KONSER SALONU AÇILIYOR

erzurum'da bilkent konser salonu açılıyor

Konser salonunun açılış konserini Bilkent Senfoni Orkestrası verecek, şef Gürer Aykal, solist Gülsin Onay.

Erzurum’da dünya standartlarında konserler ağırlaması planlanan Bilkent Erzurum Konser Salonu 14 Aralık cuma günü açılıyor. Açılış konserini Şef Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası verecek. Konsere Gülsin Onay da solist olarak katılacak. Bilkent Üniversitesi’nin Doğu Anadolu eğitim projesinin ilk etabı olan İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulu’nun içinde bir de konser salonu var. ‘Bilkent Erzurum Konser Salonu’ düzenli konserler ağırlamak için Steinway konser piyanosu dahil gerekli tüm altyapıya sahip. Açılış konserinde Mozart’ın Piyano Konçertosu ve 40. Senfonisi seslendirilecek.

Erzurum’da açılan Özel Bilkent Okulu, Malatya, Van ve Şanlıurfa'da açılacak bir dizi okulun ilki. Ankara’daki Bilkent Üniversitesi’ni model alan okulların kampüslerinde gerekli sosyal altyapı da kurulacak.