12.01.2009, Günboyu Gazetesi

Bilkent'ten Malazgirt'e Uzanan Yardım Eli

Bilkent'ten Malazgirt'e Uzanan Yardım Eli Muş'un Malazgirt ilçesindeki Molladerman Köyü İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği (BİLMED) tarafından giyecek yardımı yapıldı. Merkezi Ankara'da bulunan BİLMED, Molladerman ilköğretim Okulu öğretmenlerinin girişimi sonucu, okulun tüm öğrencilerine, mont, bot ve ayakkabı yardımı gönderdi. Gönderilen yardım kolileri Milli Eğitim Müdürü Salih Subaşı ve Şube Müdürü Vedat Kaya'nın okulu ziyareti sırasında ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerin yeni ayakkabı ve montlarını kendi elleri ile giydiren Milli Eğitim Müdürü Salih Subaşı, "Kış şartlarının ağır geçtiği bölgemize yardım uzatan yardımseverlere teşekkür ederim. Molladerman Köyü'nde de yırtık ayakkabılarla okula gelen öğrencilerimiz vardı. Ancak bu yardımlar sayesinde çocuklarımız hem üşümeyecek, hem de okula daha rahat gelip gidebilecekler" diye konuştu. Yeni mont ve ayakkabılarına kavuşan öğrencilerin sevinci yüzlerine yansırken, köy halkı da yardımdan dolayı tüm emeği geçenlere minnettar olduklarını bildirdi.