12 Şubat 2006, STAR

Bravo Ayşegül

Bilkent Üniversitesi öğrencisi 15 yaşındaki Ayşegül, Uluslararası Gitar Yarışması’nda birinci olup göğsümüzü kabarttı.

Ayşegül Koca. 15 yaşında. Ankara’da yaşıyor. Matematik profesörü bir baba ile sınıf öğretmeni bir annenin kızı... Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi 3. sınıfa gidiyor. Müzik onun için bir tutku. 8 yaşında ağabeyine özenip çalmaya başladığı gitar ise yaşam kaynağı. Bugüne kadar çeşitli illerde yaklaşık 40 konser verdi. Almanya ve Yunanistan’da düzenlenen gitar etkinliklerine katıldı. İspanyada geçtiğimiz yıl yapılan “ Uluslararası Jullian Arcas Klasik Gitar Yarışması”nda ikincilik aldı. Romanya’da önceki gün düzenlenen ve 100 müzisyenin katıldığı uluslararası yarışmada ise birincilik ödülünü kapıp göğsümüzü kabarttı.

Bükreş’te düzenlenen “Uluslararası Eduard Pamfil Gitar Yarışması”nda Giuliani, Mertz, Tansman ve Konshkin’in eserlerini seslendiren genç kız ayrıca özel ödüle layık görüldü. En büyük hayalinin eğitimini İspanya’da sürdürebilmek olduğunu söyleyen başarılı kız, geçtiğimiz aylarda Ankara’ya gelen İtalyan Ressam Domingo Notaro’nun sergisinde de gitar çaldı. Ünlü ressam, genç kısın müziğine bayıldı. İmzalı bir kataloğunu hediye etti. Dünyaca ünlü bir sanatçının övgüsüyle kendisini onurlandırdığını söyleyen Koca, Türkiye’nin klasik gitar alanında uluslararası üne sahip sanatçısı olabilmek için var gücüyle çalıştığını sözlerine ekledi..