12.06.2008, Yeni Şafak Gazetesi

TBMM Onur Ödülü İnalcık’ın

TBMM Onur Ödül’ünün, bu yıl Prof. Dr. Halil İnalcık’a verilmesi kararlaştırıldı. TBBM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Köksal Toptan  başkanlığında toplandı. Toplantıda, bu yılki TBMM Onur Ödülü’nün  Prof. Dr. Halil İnalcık’a verilmesi kararının alındığı bildirildi.

Tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık, 1916’da İstanbul’da dünyay geldi. Çok sayıda başarı ödülü bulunan İnalcık, Boğaziçi, Uludağ, Selçuk, Atina, Kudüs İbrani ve Bükreş Üniversitelerinden doktora aldı. Türk tarihçiliğine katkıda bulunan Prof. Dr. İnalcık, 1986’da  Ameriken Akademisi’ne,  1993’te British Akademiye üye seçildi. Prof. Dr. Halil İnalcık, çeşitli üniversitelerde sürdürdüğü meslek yaşantısına,1993 yılından itibaren Bilkent Üniversitesi’nde devam ediyor.

Öte yandan TBMM Başkanlık Divanı’nda  alına karar göre, 71 kurum ve kişiye  Üstün Hizmet Ödülü verilecek. Üstün Hizmet  Ödülü’ne  layık görülen kurumlar şöyle: Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV), Keçici Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları  Koruma Vakfı (TEMA).