12 Eylül 2005, Son Haber

Başarılı öğrenciler Ödüllendirildi

Bilkent Üniversitesi’nin Kurucu ve Mütevelli Heyeti Başkanı İhsan Doğramacı, Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) dereceye giren yeni öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

ÖSS’de ilk yüze giren öğrencilerden 33’ünün tercih ettiği Bilkent Üniversite’nin, yeni öğretim yılına hazırlanıyor. Kayıtlarını yaptıran başarılı öğrenciler Başkan Doğramacı ile tanıştı.

Yurtlara yerleştirme işlemleri de tamamlanan öğrenciler, başarılarından dolayı Doğramacı tarafından laptop ile ödüllendirildi. Bilkent’i tercih edenler arasında, Yabancı Dil 3.’sü olan ve Mütercimlik Bölümü’nü tercih eden Ebru Erkul ile Sözel ve Eşit Ağırlık Puan türünde 2. olan ve Elektrik Elektronik Bölümü seçen Serkan Sarıtaş da var. Doğramacı, Fen ve Anadolu lisesi mezunu olan başarılı öğrenciler ile tek tek tanışarak onlara hangi liselerden mezun olduklarını sordu.

Bilkent Üniversitesi’nin dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Doğramacı öğrencilere, “Sizlerin başarısıyla bu daha da artacaktır” dedi. Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde gençlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Doğramacı, Türkiye’nin, başarılı gençleri sayesinde AB ve dünya ülkeleri arasında ilk sıralara çıkacağını belirtti.