12.11.2009, Hürriyet Gazetesi - Ankara

Bilim Gazetecileri Adayları Bilkent NANOTAM’da

Relate projesiyle üniversitelerin iletişim fakültelerinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören toplam 80 öğrenci, popüler bilim yazarlığı konusunda eğitim alma fırsatı elde etti. Dünyada ilk kez düzenlenen bu projenin ilk ayağı beş yabancı öğrenciyle Bilkent Üniversitesi NANOTAM'da yapıldı.

Avrupa Birliği 7. Çevre Programı ve TÜBİTAK'ın işbirliği ile düzenlenen Relate projesi kapsamında Avrupa'nın en önemli bilim merkezlerinde, bilim insanları ilr röportaj yapma, araştırma projelerini ve en son bilimsel gelişmeleri bilim insanlarıyla değerlendirme fırsatını yakaladı. Bilkent Üniversitesi'nde ilk ayağı tamamlanan proje Hollanda, İtalya ve İsviçre'de beşer günlük eğitimlerle devam edecek. Relate projesinin devamının 2010 yılında yapılacağı duyuruldu.