1 Haziran 2000, Sabah Gazetesi - Başkent

Türk - Kazak Dostluğu Gecesi

…sanatçıların yöresel kıyafetleriyle ilgi çektiği gecede Talay, “Dostluk ve Kardeşlikten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kültür Bakanlığı, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye-Kazakistan Dostluk Gecesi” büyük ilgi gördü. Kazakistan’lı ve Türk sanatçıların sahne aldıkları dostluk gecesinde, Kültür Bakanı İstemihan Talay, Kazakistan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşliğin paylaşılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bilkent Üniversitesi Mithat Çoruh Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türkiye-Kazakistan Dostluk Gecesi”ne, Talay’ın yanısıra Kazakistan Kültür, Enformasyon ve Toplumsal Uyum Bakanı Altınbek Sarsenbayev, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Gayrat Sarıbayev, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Doğramacı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, eski bakanlardan Ayvaz Gökdemir, tiyatro sanatçısı Cüneyt Gökçer ve çok sayıda davetli katıldı.