13 Mayıs 2006, ANAYURT

Bilkent Senfoni’den Çağdaş Müzik

Ünlü şef Israel Yinon yönetimindeki konserin solisti, klarnet sanatçısı Liza Goldstein.

Bilkent Senfoni Orkestrası’nın bugün gerçekleştireceği konser, 20. yüzyıl eserlerinden oluşuyor.Ünlü İsrailli şef Israel Yinon yönetimindeki konserin solisti, klarnet sanatçısı Liza Goldstein.

Sanatçı BSO eşliğinde, B.Goldschmidt’in “Klarnet ve Orkestra için Konçerto” sunu yorumlayacak. Bilkent Senfoni Orkestrası ayrıca konserde M.Rasiuk’un “Edom Mountains” başlıklı eseri ile K.Rathaus’un “Op.50,3. Senfoni” sini seslendirecek.

Israel Yinon, Tel-Aviv Üniversitesi ve Kudüs’te müzik teorisi ve şeflik eğitimlerini tamamladı. Kudüs’te Prof. Noam Sheriff ile ileri düzey müzik çalışmalarının ardından İtalya, Almanya ve İsviçre’de düzenlenen uluslarası masterclass’lara katıldı ve Lugano’da “X.Swiss Master-Players Music and Conductors” Yarışması’nı kazandı. Mayıs 1991’de Wartburg Eisenach’ta Birleşik Alman Radyo Kanalları’nın açılış konserinde canlı olarak gerçekleştirdiği Mozart programının olağanüstü yorumu, müzik dünyasının ilgisini çekti. Brno Filarmoni Orkestrası ile Stuttgard ve Frankfurt’ta Brahms ve Viktor Ullman’ın eserlerinin sesledirildiği başarılı konserler dizisine imzasını attı. Viktor Ullman’ın senfonik eserlerinin Brno Filarmoni Orkestrası ile seslendirdiği CD kaydı “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” ve Gramophone eleştirmenleri tarafından yılın CD’si seçildi. Bu başarısını bir çok önemli orkestra ve BCC Filarmoni Orkestrası ile TV için gerçekleştirdiği konserler izledi. Prag Devlet Operası ile Mayıs 1994’te Hans Krasa’nın “Verlobung im Traum” operasını yeniden sahneye koyan Yinon, Çekoslovakya Hükümeti tarafından Kültür Ödülü ile taltiflendirildi. Ardından Washington Kennedy Merkezi’nde Washington Operası ile gerçekleştirdiği çalışmaları The Washington Post tarafından “Yılın Müzik Olayı” olarak değerlendirildi.

New York’ta dünyaya gelen Liza Goldstein Leon Russianoff ve Stanley Drucker’in öğrencisi olarak Juilliard School’dan mezun olmuş, New York Carnegie Resital Salonu’nda müzikal çıkışını sağlayan konseri gerçekleştirmesini ve Almanya ARD Uluslararası Müzik Yarışması bursunu kazanmasını sağlayan pek çok ödüle layık görülmüştür..