13.06.2009, Milliyet Gazetesi - Ankara

Bilkent’e Anlamlı Ödül

Bilkent’e Anlamlı Ödül Dünyanın en büyük teknik mesleki örgütü IEEE (Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü), Bilkent IEEE öğrenci Kolu'nu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu bölgesinde "Bölgenin En Başarılı Öğrenci Kolu" seçerken, Bilkent IEEE'nin düzenlediği 'Üniversiteye Doğru'08" etkinliğini "Darrel Chong En iyi Etkinlik ödülü"ne layık gördü.

Dünyanın en büyük teknik mesleki örgütü IEEE (Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü), Bilkent IEEE öğrenci Kolu'nu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu bölgesinde "Bölgenin En Başarılı Öğrenci Kolu" seçerken, Bilkent IEEE'nin düzenlediği "Üniversiteye Doğru'08" etkinliğini "Darrel Chong En İyi Etkinlik ödülü"ne layık gördü. Üniversitenin 2008 yılındaki etkinliği ödül kazanırken, "Üniversiteye Doğru'09" etkinliği de 18 liseden 108 öğrencinin katılımıyla 6-10 Haziran tarihlerinde düzenlendi. Bilkent IEEE, bu yıl ikincisini düzenlediği etkinlik ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen lise öğrencilerine 5 günlük dolu dolu bir eğitim ve eğlence kampı sundu. Geçtiğimiz sene sadece Ankara'daki lise öğrencilerine sunulan programa, bu yıl Antalya, İzmir, Konya ve Trabzon illerinden gelen öğrenciler de katıldı. 18 liseden 108 öğrencinin katıldığı etkinlik, Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde gerçekleştirildi. 6-10 Haziran 2009 tarihleri arasındaki kampta, mühendislik disiplinini daha yakından tanımak isteyen öğrencilere Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri ve Makina Mühendisliği disiplinleriyle ilgili laboratuvar çalışmaları, kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak seminer ve paneller, çeşitli oyunlar ve sosyal etkinliklerle kampus hayatını bütünüyle tadacakları olanaklar sağlandı.