15.08.2009, Habertürk Gazetesi

Vakıf Üniversitelerinde İlk Sıra Bilkent’in

'Görünmezlik Pelerini' Üretildi

ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre 4 puan türünde ilk 2 bine giren öğrencilerin ilk tercihi Ankara Üniversitesi oldu. Vakıf üniversitelerinde Bilkent ilk sırada yer aldı.

ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre, DİL, SAY-2, SÖZ-2, EA-2 puan türlerinde ilk 2 bine giren öğrencilerin tercihleri ağırlıklı olarak devlet üniversitelerinden yana olurken, 988'i vakıf üniversitelerine gitti.

Bu puan grubundaki ilk 2 bin öğrenciden 868'i tercihini Ankara Üniversitesi'nden yana kullandı.

VAKIFLAR YARIŞIYOR

Bu yıl öğrencilerin mühendislik yerine doktorluğu tercih etmesi tıp fakültesine sahip üniversitelerin de yıldızının parlamasını sağladı, ilk 2 bin tarafından tercih edilen ilk 10 üniversite şöyle: Ankara, Boğaziçi, İstanbul, Ortadoğu Teknik, Hacettepe, Bilkent, Gazi, Dokuz Eylül, Marmara ve Galatasaray.

4 puan türünde ilk 2 bine giren öğrencilerin 988'i vakıf üniversitelerini tercih etti.

155 ÖĞRENCİ ARTTI

Bu öğrencilerden 279'u Bilkent Üniversitesi'ni tercih etti. Fatih Üniversitesi 110, Bahçeşehir Üniversitesi de ilk 2 bindeki öğrencilerin 107'sini aldı.

SAY-2, SÖZ-2, EA-2 puan türlerinde 34 vakıf üniversitesinden 15'ini ilk 2 binden en az bir öğrenci tercih etti. 50'den fazla öğrencinin yerleşme hakkı kazandığı vakıf üniversitesi sayısı 7.

Geçen yılın sonuçları dikkate alındığında ilk 2 binden vakıf üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısı 155 kişi arttı. Geçen yıl sayı 833 iken bu yıl 988 oldu.

Geçen sene 29 vakıf üniversitesinden 16'sı ilk 2 binden öğrenci alırken bu yıl 34 vakıf üniversitesinden 23 'ü ilk 2 binden en az bir öğrenci  aldı.