15 Ekim 2004, Cumhuriyet

Türk Öğrencinin Büyük Başarısı

Bilkent Üniversitesi mezunu Özgür Şahin, ABD’de düzenlenen üniversite öğrencileri icat yarışmasında birincilik ödülü alan ilk yabancı oldu.”Geliştirilmiş Atom Mikroskobu” adlı aygıt ile atomik çözünürlükte resim alınabiliyor.

ABD ‘DE ÖDÜL KAZANDI

ANKARA(Cumhuriyet bürosu)- Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özgür Şahin “National Inventors Hall of Fame” ile ABD Patent ve Tescil Ofisi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Üniversite Öğrencileri İcat Yarışması”nda birinci olarak büyük ödüle değer görüldü.Geliştirilmiş Atom Mikroskobu isimli buluşuyla ABD’nin Ohio Eyaleti’nde gerçekleşen yarışmada birinci olan Şahin, 50 bin dolarlık para ödülü de kazandı.Şahin’in icadı olan aygıt ile tıp alanında çalışan araştırmacıların biyolojik araştırmalarda yeni kapılar aralayacağına işaret ediliyor.

Türkiye’ye Dönmeyi Düşünmüyor

Özgür Şahin’in başarısı Kayseri’deki evinde de büyük sevinç yarattı.Şahin’in,sınıf öğretmeni olan annesi ”Oğlumu ABD’ye gönderdiğim için bir anne olarak bir özlem,hasret duyduysam da karşılığını bu şekilde aldım.” Diye anlattı.Şahin, daha öncede TÜBİTAK’ın fizik olimpiyatlarında bronz madalya aldığını söyledi. Şahin,oğlunun şu an için Türkiye’ye dönmeyi düşünmediğini ,ABD’de öğretim üyesi olmak istediğini söyledi.Özgür Şahin’in hocası Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Atalar,Şahin’in çok yaratıcı ve motivasyonu yüksek bir örgenci olduğunu vurguladı.Atalar,”Tam bir bilim adamı olacak biriydi.Bende çok iyi referans mektupları yazdım.Aldığı bursla normal bir burs değildi.Özgür,Stanford Üniversitesi’ne gittiğinde doktora danışmanını kendisi seçti.” Diye konuştu.