16 Nisan 2006, ANAYURT

Bilkent’li Öğrencilere Moskova’dan Ödül

Bilkent Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu öğrencilerinden Elvin Hoca ve Ceyla Ganioğlu, 25-30 Mart 2006 günlerinde Rusya Federasyonu’nun Başkenti Moskova’da düzenlenen “Klasik Kültür Mirasımız” adlı uluslararası “VIII. Ipolit Ivanov Yaylı Çalgılar Yarışması” nda 6-10 yaş grubunda Üçüncülük ödülü kazandılar.

Moskova Çaykovski Konservatuarı desteğiyle dört yaş kategorisinde düzenlenen yarışmaya bu yıl ABD, Fransa, Çin, Japonya ve Türkiye dahil 15 ülkeden 143 yetenekli genç sanatçı katıldı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları Rasim Bağırov ve Vanya Millanova ile çalışan Elvin ve Ceyla, büyükbabaları Prof. Server Ganiyev’in gözetiminde yarışmaya hazırlandılar. Yarışmada kendilerine öğretim elemanı Nermin Hoca (Ganiyeva) piyanoda eşlik etti.