16 Haziran 2004, Dünden Bugüne Tercüman

KEPLER HAVAYA

Bilkent Üniversitesi’nin bu yılki mezunları Bilkent Odeon’da düzenlenen törenle diplomalarını aldılar. Törende konuşan 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’nin en önemli işinin eğitim olduğunu belirterek, üniversiteli oranının yüzde 40’a çıkarmanın Türkiye’nin hedefi olduğunu belirtti.

Demirel, Bilkent Üniversitesi’nin bu yıl 1900 öğrenciyi mezun ederek, ülkenin ve insanlığın hizmetine verdiğini söyledi. Gençlere, “Milletimizin ümidisiniz. Her şeyimizsiniz” diye seslenen Demirel, şöyle devam etti: “Büyük Atatürk’ün kuruduğu Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş bir cumhuriyettir. Yani dünya ile boy ölçüşmeyi kendisine en büyük hedef yapmıştır. Bu istikamette çok önemli adımlar atılmıştır. Türkiye’nin en önemli işi eğitimdir.

Gençleri çağdaş eğitim ve teknoloji ile teçhiz etmektir. Dün Türkiye’de 100 çocuktan 4’ü üniversiteye gidiyordu, bugün 20’si üniversiteye gidiyor. Bu bir başarıdır. 77 üniversitemiz gençleri yarına hazırlamaktadır.”

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ise mezun öğrencilerden, kalite ve etik değerlerden ödün vermemelerini, yaşam boyu öğrenmeye devam etmelerini, lider olmalarını beklediklerini söyledi.