17 Mart 2005, Dünya

THE ECONOMIST, TÜRKİYE RAPORUNU AÇIKLIYOR

The Economist Dergisi, Türkiye raporunu bugün açıklıyor. Bugün İstanbul’da yarın ise Ankara’da düzenlenecek iki toplantı ile Türk kamuoyuna duyurulacak olan rapor, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi yapısını ortaya koyuyor. DÜNYA Gazetesi ve The Economist Dergisi’nin düzenlediği, İstanbul’da gerçekleşecek olan “AB Yolunda Türkiye Ekonomisi” konulu panelde The Economist Dergisi Editörü Tim Hindle, Türkiye Raporunu açıklayacak.

The Economist, Türkiye raporunu açıklıyor

Uluslararası iş ve finans dünyasının ünlü yayını The Economist, Türkiye’yi mercek altına aldığı raporu açılıyor.
Bugün İstanbul’da yarın ise Ankara’da düzenlenen iki toplantı ile Türk kamuoyuna duyurulacak olan rapor, Avrupa Birliği ile müzakere için gün sayan Türkiye2nin ekonomik ve siyasi yapısını ortaya koyuyor.

The Economist’in 19 Mart tarihli sayısında yer alan Türkiye Raporu’nda; Türkiye ekonomisinin durumu, siyasi yapıdaki değişimler, azınlıklar, kadının toplumdaki yeri, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğindeki şansı gibi güncel konuların yanı sıra komşularla ilişkiler yolsuzluk ekonomisi de irdeleniyor. Raporda laiklik konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in rolü de irdeleniyor.

Bugün İstanbul’da köşe yazarı ve akademisyen Soli Özel’in oturum başkalığında gerçekleşecek olan “Avrupa Birliği Yolunda Türkiye Ekonomisi” konulu panelde The Economist Dergisi Editörü Tim Hindle, Türkiye raporunu işadamları ve basın mensupları ile paylaşacak. Panele ayrıca İş Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankaları Birliği Başkanı Ersin Özince, TİM Genel Sekreteri Emre Alkin, TC Merkez Bankası eski başkanı ve DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman S. Arolat yapacak. Panele TC Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı, Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber, The Economist Dergisi Editörü Tim Hindle, TOBB-TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Profesörlerinden Prof. Norman Stone konuşmacı olarak katılırken, Hindle panelde The Economist Dergisi’nin Türkiye raporunu açıklayacak.