18 Eylül 2003, SABAH

Şampiyonlar Bilkent’te

Bilkent’i tercih eden şampiyonları ağırlayan Prof. Dr. İhsan Doğramacı, “Müziğe ve spora zaman ayırın ama derslerinize de çalışın” dedi

ÖSS sınavında ilk 100’e giren öğrencilerden Bilkent Üniversitesi’ni tercih edenler, üniversitenin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın konutunda klasik müzikle karşılandılar. Aralarında ÖSS şampiyonu Emre Kaçar’ın da bulunduğu 30 öğrenciye “Bilkent’e ve evinize hoş geldiniz” diye seslenen Doğramacı’nın isteği üzerine dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Chopin’den küçük bir dinleti sundu.

Prof. Dr. İhsan Doğramacı, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, “Üniversitelerin sahibi, öğrenciler, onların aileleri ve toplumdur. Başarılarınızın bundan sonra da katlanarak artacağına inanıyorum. Bilkent’te başarı  için her çeşit ortam vardır. Öğrencilerimizi düşünen, araştıran ve kendini yenileyen kişiler olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“MÜZİK VE SPORLA İLGİLENİN

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı’nın da katıldığı görüşmede, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, öğrencilere küçük bir müzik ziyafeti sundu. Prof. Dr.İhsan Doğramacı, Bilkent’te müzik ve spor gibi çeşitli olanakların da bulunduğunu belirterek, öğrencilere, “Zamanınızın bir kısmını müziğe ve spora ayırın” diye seslendi.ÖSS şampiyonu Emre Kaçar da “Beklediğim her şeyi Bilkent’te buldum” diye konuştu.