19 Temmuz 2004, Yeni Asır Yaşam

SÜPER MUSTAFA

EKONOMİ PATRONU BABACAN’IN OKULU,300 BİN DOLARLIK BURS VERDİ

ABD üniversiteleri,Bilkent’ten rekor dereceyle mezun olan Denizlili genci kapabilmek için yarıştı.

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni birincilikle bitiren Denizlili Mustafa Akan (22),Devlet Bakanı Ali Babacan’ın da mezun olduğu Amerikan üniversitesine çağrılı olarak kabul edildi.Akan,ABD’nin önde gelen yedi üniversitesinden çağrı ve teklif alırken,Babacan’ın bitirdiği Northwestern University Kellogg School of Management’ın 300 bin dolarlık bursunu kazandı.Teklifi kabul eden Akan, kaydını yaptırdı ve ABD’ye uçtu.

BABASI BAKKAL

2000 yılında Bilkent’i TM puanında Türkiye 71’incisi ve sayısal puanda Türkiye 73’üncüsü olarak kazanan ve burslu okuyan Akan, İngilizce,almanca ve ailesi Yunanistan göçmeni olduğu için Rumca biliyor.Denizli’nin Honaz İlçesi’nde 1982 yılında doğan Akan,bakkal baba ve ev hanımı annenin oğlu... Honaz Adil Akan İlköğretim Okulu’nu ,Denizli Anadolu Lisesi’ni ve Denizli Erbakır Fen Lisesi’ni birincilikle bitiren Akan,Bilkent’ten 20 yıllık sürede 4 üzerinden 4 tam notla mezun olan ilk öğrenci ünvanına da sahip... Arkadaşları tarafından çok sevilen Mustafa Akan.ir gün Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan gibi Türkiye’ye hizmet etmek istediğini söyledi

Mustafa,diplomasını ve birincilik belgesini Bilkent Üniversitesi Rektörü ve İhsan Doğramacı’nın oğlu Prof. Ali Doğramacı’dan aldı.

TEK AMACI GERİ DÖNMEK

Ülkeme borcumu bir gün ödeyeceğim

Mustafa Akan,ABD’deki üniversiteye sınavsız ve yüksek lisans yapmadan giren ender öğrenciler arasında yer alıyor. Devlet Bakanı Ali Babacan’ın ABD’de öğrenim gördüğü okula kaydolmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Akan,”Benim yaptığım,dünyanın en önemli ülkesinde en iyi eğitimi almak. Buna beyin göçü dememek lazım. Okulumu ve eğitimimi tamamlayıp ülkeme döneceğim. Türkiye’yi, Denizli’yi, Honaz’ı, kısacası yetiştiğim çevreyi çok seviyorum. Anneme, babama, aileme ve en önemlisi de bu ülkeye borcum var. Bunu da fazlasıyla ödeyeceğim. Bende Babacan’ın yolundan yürüyeceğim.”dedi.

AİLESİNİ ÖZLÜYOR

Anne babası ve dedesi, ABD’de yönetim ekonomisi ve stratejisi üzerine doktora yapacak olan Mustafa Akan’ı çok özlediklerini, akıllarının onda olduğunu söyledi.

SADECE 2 ÖĞRENCİ

Mustafa Akan, dünya da kendisiyle birlikte bir Çinli gence burs veren Northwestern University Kellogg School of Management’a kaydını yaptırdı. Akan, okulun merdivenlerinde çektirdiği fotoğrafı ailesine hatıra olarak gönderdi.