19.11.2007, Star Gazetesi

TÜRK KIZI SELİN LOZAN'I FETHETTİ

türk kızı selin lozanı fethetti

Bilkent’i dereceyle bitiren genç piyanist Selin Şekeranber önce Lozan Müzik Okulu’nda en başarılı öğrenciler arasına girdi. Ardından İsviçre radyosunda yayınlanan bir konsere imza attı.

Selin Şekeranber piyanonun tuşlarına sihirli parmaklarıyla ustaca dokunan 23 yaşında bir Türk piyanist. Bilkent Üniversitesi’nden şeref derecesiyle mezun olan genç kız ardından İsviçre’deki Lozan Konservatuvarında eğitim görmeye başladı. Kısa sürede başarı basamaklarını tırmanan Selin en yüksek seviyeli öğrencilere tanınan konser verme hakkını kazandı.

Jonathen Harvey’nin “Clarinet Trio”sunun sahnelendiği konserde Şekeranber’e aynı okulun başarılı öğrencileri kemanda Singapurlu Siev Yi Li ve klarnette Bulgar Yavor Dobrev eşlik etti. Konser İsviçre radyoları tarafından kaydedildi. Genç kız en büyük arzusunun Türkiye’yi klasik batı müziği alanında ileriye taşımak olduğunu söyledi.