19.11.2008, Sabah Gazetesi - Ankara

Bilkentli viyolonselcilere Hırvatistan'dan Ödül

Bilkentli viyolonselcilere Hırvatistan'dan ödülBİLKENT Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları  Fakültesi Müzik Hazırlık  Okulu öğrencilerinden Doğuş Ergin ve Cansın Kara, Hırvatistan'da düzenlenen uluslararası yarışmada ödüller kazandı.

"7. Antonio Janigro Uluslararası Viyolonsel Yarışması", 20 yaş altındaki viyolonselcilerin katılımıyla 4 kategoride yapıldı. Dobrila Berkovic Magdalenic başkanlığındaki jüri, Umberto Clerici, Emma Ferrand, Milan Hudnik ve Heidi Litschauer'den oluştu. 13 yaşındaki Cansın Kara, 1994-96 doğumluları kapsayan 2. kategoride, çeşitli ülkelerden 18 yarışmacıyı geride bırakarak, üçüncü oldu. 1991-93 doğumluların yer aldığı 3. kategoride mücadele eden 15 yaşındaki Doğuş Ergin ise 28 yarışmacı arasında Jüri özel Ödülü'ne değer görüldü. Ergin'e Renato Gonski marka el yapımı bir arşe armağan edildi. Cansın Kara ve Doğuş Ergin, yarışma sonucunda jüri üyesi usta viyolonselci Umberto Clerici'nin ustalık sınıfına katılmaya hak kazandı. Her iki yarışmacı da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulunda Kara Aliyev ile çalışmalarını sürdürüyor.

Cansın Kara, bu yıl Akademi Datça tarafından düzenlenen Yıldız öğrenci Yarışması'nda viyolonsel dalında birinci olarak, Datça'da solo konser verdi. Nisan 2008'de Mersin Üniversitesi'nin düzenlediği I. Ulusal Viyolonsel Yarışması'nda da kendi kategorisinde   birinciliği  elde eden Kara, Ankara Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen 10 Kasım 2008 Atatürk'ü Anma Töreni'nde solo konserle izleyici karşısına çıktı.

BİRÇOK TURNEYE KATILDI

Doğuş Ergin, 2006 yılında kurulan Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası üyesi olmaya hak kazanarak, yurt içinde birçok turnede yer aldı. 2006'dan bu yana D-Marin Turgutreis Müzik Festivali'ne de katılan Ergin, Nisan 2008'de Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından ilk kez gerçekleştirilen Ulusal Viyolonsel Yarışması'nda orta kategori birincilik ödülü kazanarak, 2008-2009 konser sezonunda Mersin Orkestrası eşliğinde solist olarak konser vermeye hak kazandı. Sanatçı, bugüne kadar çeşitli orkestralar eşliğinde müzikseverlerle buluştu.