13 Nisan 2000, Milliyet Gazetesi

…Bilkent’ te Heyecan Dorukta

…26 Nisan’da yapılacak olan Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Öğrenci Yönetim Kurulu seçimleri için start verildi. Seçimlere 222 aday katılıyor.

Bilkent Üniversitesi’ni “Öğrenci Konseyi Başkanlığı” seçimi heyecanı sardı. Konsey başkanı ve öğrenci yönetim kurulu üyelerini belirlemek amacıyla, üniversite bünyesinde bulunan yedi fakülte, bir enstitü ve beş yüksekokulda seçim kampanyalarına start verildi.

Üniversite bünyesindeki 13 bölümde gruplar faaliyetleriyle ilgili “ikna” ve “propaganda” çalışmalarına başladı. Üniversitede “daha iddialı” olabilmek için Teknik, Değişim, Fen, Uydil, Ata, Açılım ve İletişim grupları bir hafta boyunca arkadaşlarına ilke ve amaçlarını anlatacak. Öğrenciler, kampanyanın ardından sandık başına gidecek.

Üniversite genelinde seçimlere 222 “Konsey Başkanı” adayı katılacak. Her fakültede öğrenci dağılımına göre 9 ya da 5 kişiden oluşan gruplar, kampanya süresince propaganda yapacak. İlk seçimler 18 Nisan’da fakülteler bünyesinde gerçekleştirilecek. 21 Nisan’da fakülte temsilciliği sonuçları açıklanacak. Fakülte temsilcilerinden seçilen “Öğrenci Delegasyonu”nu 24 Nisan’da “Öğrenci Konseyi Yürütme Kurulu”nu belirleyecek. 5 kişiden oluşacak “Öğrenci Konseyi Yürütme Kurulu”da 26 Nisan’da gerçekleştireceği toplantıda kendi arasından bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir sekreter ve iki üyeyi belirleyecek.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yarışacak Teknik, Açılım ve Ata grupları, hızlı bir tempo ile çalışmalarına başladı. Üç grup da seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri etkinlikleri “panolara” astıkları bildirilerle ya da dağıttıkları broşürlerle duyurmaya çalışıyor…