20.04.2008, Anayurt Gazetesi

BÜ'YE MANSİYON ÖDÜLÜ

bü'ye mansiyon ödülüBilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Öncü Serter, Viyana’da düzenlenen kurgusal duruşma yarışmasında mansiyon ödülü aldı. Bilkent Üniversitesinden edinilen bilgiye göre, Viyana’da “Willem C. Vis International Commercial Arbitration” adı altında bu yıl 5. düzenlenen kurgusal duruşma yarışmasına Türkiye'den İstanbul, Ankara ve Bilkent üniversitelerinin hukuk fakülteleri katıldı. Uluslararası uyuşmazlıkların çözümünde öğrencilere yabancı dilde savunma yapma konusunda deneyim kazandırmak ve uluslararası ticari tahkim usulünü tanıtmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada, 52 ülkeden 203 üniversitenin öğrencileri yer aldı. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi adına çalıştırıcılar Aslı Elif Gürbüz ve Ceren Ünal ile takım üyeleri Pınar Çağlayan, Safa Mustafa Durakoğlu, Derya Durlu, Utku Kerem Kırklar ve Öncü Serter’den oluşan 7 kişilik ekip yarıştı. Binden çok öğrencinin katıldığı yarışmada Öncü Serter, ilk kez bir Türk takımına ödül kazandırdı.