20.09.2009, Habertürk Gazetesi

Dil Kurultayında “Q,X,W” Beklentisi

'Görünmezlik Pelerini' ÜretildiBilkent ve Kırım Üniversitesi'nin 4. Uluslararası Büyük Türk Dil Kurultayı Kırım'da yapılacak. "Alfabeye Q, X, W eklenecek mi?" sorusu da kurultayda tartışılacak

Bilkent ve Kırım Üniversitesi ortaklığında hazırlanan 4. Uluslararası Büyük Türk Dil Kurultayı 26-28 Eylül tarihleri arasında Kırım'da yapılacak. Yurtiçi ve yurtdışından toplam 63 dilbilimcinin katılacağı Kurultay'da Türk dilinin gündemde tutulması ve Türk dilinin dünya üzerindeki etkisi üzerinde durulacak.

DİLBİLİMCİLER TARTIŞACAK

Konuları arasında yer almasa da kurultayın değerlendirme kısmında Türkiye gündemindeki "Demokratik Açılım" sürecinin maddeleri arasında yer alan "Türk alfabesine Q, X, W eklenip eklenmeyeceği" konusunun da gündem dışı olarak tartışılması bekleniyor. Türk dilinin tartışılacağı kurultayın onursal başkanlığını Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı yapacak.