21 Mart 2006, SABAH ANKARA

Ankaralı Gönenç Japon Bursu Kazandı

Büyük Kolej mezunu Gönenç İnal, Japonya Hükümeti’nin özel öğrenciler için verdiği Monbukagakusho bursuyla beş yıl boyunca okuyacak.

Büyük Kolej’den geçen yıl birincilikle mezun olan Gönenç İnal, Japon Hükümeti’nin özel öğrencilere verdiği Manbukagakusho bursunu almaya hak kazandı. 2005 ÖSS’de Yabancı Dil alanında Türkiye 82’inciliği elde eden İnal, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en zor burslarından birisi olarak gösterilen Japon Hükümeti’nin özel bursunu kazanan İnal, 5 yıl süresince Japonya’da okuyacak.

Japon Kültür Derneği’nde, Matematik, Dünya Tarihi, İngilizce ve Japonca’dan sınava giren ve sınav sonrasındaki mülakatta birinci olan Gönenç İnal, ilk yıl hazırlık eğitimi alacak. İnal, kendi seçeceği alanda ve kendi seçeceği üniversitede öğrenim görecek. Şu an Bilkent Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Fakültesi’nde Fransızca Bölümü’nde okuyan İnal’ın kazandığı burs, Japon Hükümeti’nin en başarılı öğrenciler için verdiği en uzun süreli burs olarak gösteriliyor. Başarılı öğrenci, Nisan ayında Japonya’ya gidecek.