21.05.2008, Birgün Gazetesi

CEREN'E AVRUPA'DAN BİR ÖDÜL DAHA GELDİ

ceren'e avrupa'dan bir ödül daha geldiBilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu yedinci sınıf öğrencisi Ceren Su Şahin, 3rd Mozart International Piano Competition’da birincilik ödülü aldı. 1995’te Ankara’da doğan genç piyanist, dört yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Okulu’nda piyano eğitimine başladı. Altı yıllık eğitimi sırasında Aylin Özuğur’dan dersler alan, Şahin piyanonun yanı sıra üç yıl boyunca da keman ve flüt derslerine devam etti. İlköğretim beşinci sınıfta Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu sınavlarını kazanan Şahin, bir yıl Klarnet Anabilim Dalı’nda Viladimir Zverev’den klarnet eğitimi aldı. 6. sınıfta piyano bölümünün açtığı sınavı kazanarak bölüm değiştirdi. Bilkent’in Adnan Saygun Müzik Araştırma Merkezi’nde çeşitli konserler veren Şahin, geçtiğimiz yıl Avusturya’da düzenlenen Vienna Young Pianists 2007 masterclass’ına katılarak Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.