24.06.2006 SABAH

BİR BİLKENT DE ERZURUM’DA KURULUYOR

Türkiye’nin ilk özel üniversitesi Bilkent Doğu’da eğitime hizmet verecek. Ankara, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa ve Van’da eğitim bilimleri enstitüsü ile bunlara bağlı ilk-ortaöğretim okulları kurmasına ilişkin yasanın meclisten geçmesinden sonra Bilkent Üniversitesi de bu illerde okul açılması için çalışmalarına hız verdi. Doğu ve Güneydoğu’ya Cambridge standartlarını getireceklerini söyleyen Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, 10.sınıftan 11.sınıfa geçecek öğrencilere Cambridge Üniversitesi’nin sınavlarını uygulayacaklarını belirterek “Dünyayla yarışan gençleri yetiştireceğiz” dedi.

2007’de Erzurum’da ilk olarak lise hazırlık sınıfına öğrenci almaya başlayacaklarını vurgulayan Doğramacı bu okulları kurarak, babası Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın hayalini gerçekleştireceklerini dile getirdi. 6 yıldır proje için Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans yapan öğretmenler yetiştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Doğramacı, “Bu öğretmenler Türkiye’de Robert Koleji gibi seçkin okullarda ve ABD’de staj yapıyor ve kurulacak okullarda çalışmaya hazırlanıyorlar” dedi. Doğramacı bu öğretmenleri Doğu’da çalışmaya nasıl ikna edeceğini de şöyle açıkladı: “Çok yüksek maaş vereceğim, möbleli daireleri ve kampüs içinde yüksek lisans ve doktora yapacakları eğitim bilimleri enstitüleri olacak.”