24.12.2009, Habertürk Gazetesi - Ankara

Virtüözler 5'ledi

Romanya'da düzenlenen uluslararası keman yarışmasında Bilkent'li 3 öğrenci ödülleri sildi süpürdü. Ayakta alkışlanan küçük sanatçılar aldıkları 5 ödülle geleceğe ışık saçtı

KEMAN virtüözü ve eğitimcisi George Enescu'nun anısına Romanya'da düzenlenen '14. Remember Enescu' yarışmasından Bilkent Üniversitesi öğrencisi 3 genç Türk kemancı 5 ödülle döndü.

Yarışmada 11 yaşındaki Berfin Aksu birincilik ve 2 özel ödül kazanırken, 14 yaşındaki Zeynep Köksal ile 19 yaşındaki Aybek Alimov da üçüncülük ödülü elde etti. 11 yaşındaki Aksu'nun, Paganini'nin 'La Campanella' ve Mendellsohn'un 'Concert 1. Bölümü'nü seslendirdiği performansı misafirler tarafından ayakta alkışlandı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, keman çalışmalarını Muhammedjan Turdiev ile sürdürüyor.

HEDEFLERİ EĞİTMENLİK

Yarışmadan 3 ödülle dönen Berfin Aksu, 6.5 yaşından bu yana keman çalıyor. 'Eli daha uygun olduğu için' piyano çalarken kemana geçen Aksu'nun gelecekteki en büyük hedefi de eğitmenlik yapabilmek.

Yarışmadaki üçüncülüğün kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Aybek Alimov da sanatçılar Suna Kan ile Ayla Erduran'ı örnek aldığını anlattı, ilk kez böylesine güzel bir uluslararası yarışmada mücadele ettiğini dile getiren yarışmanın üçüncüsü Zeynep Köksal ise duygularını şu sözlerle aktardı: Aslında bu sonucu çok da beklemiyordum ama kendime güvenim arttı. İlerdeki hedefim, hem iyi bir solist kemancı olmak, aynı zamanda gençlere keman çalmayı öğretmek.

Uluslararası organizasyon öğrenciye özgüven verir
Öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını kaydeden Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Işın Metin, böyle uluslararası organizasyonların öğrencilerin özgüvenlerini artırdığını ifade etti. Öğrencilerin keman çalışmalarını sürdürdüğü Turdiev de 20'nci yüzyılın en büyük kemancılarından olan Enescu'nun ismini taşıyan bir yarışmada derece aldıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.