25 Nisan 2004, Önce Vatan

Bilkent’te Belvedere Şan Yarışması…

23.Uluslararası Hans Gabor Belvedere Şan Yarışması’nın ön elemeleri, bu yıl ilk kez Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek

Bilkent Üniversitesi Ahmet Adnan Saygun Müzik Araştırma ve Eğitim Merkezi Konser Salonu’nda, 3 Mayıs 2004 tarihinde yapılacak ön elemelere Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan ve KKTC’den de katılım sağlanması hedefleniyor.
Opera ve operet kategorilerinde yapılacak ön elemeyi geçenler, 28 Haziran – 4 Temmuz tarihlerinde Viyana Oda Operası’nda yapılacak finallere katılmaya hak kazanacak. Ön elemelere katılmak isteyenlerin, 28 Nisan 2004 tarihine kadar Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne başvurmaları gerekiyor.
Ön elemelere Ankara dışından katılacak ilk 5 yarışmacının konaklaması, Bilkent Üniversitesi tarafından sağlanacak.
Opera sanatçısı Sedat Öztoprak başkanlığında toplanacak ön elemeler jürisi, Belvedere Şan Yarışması Başkanı Holger Bleck, İstanbul Operası baş rejisörü Aytaç Manizade ve Prof. Özer Sezgin’den oluşuyor.
Öte yandan, jürinin belirleyeceği, finale kalan bir yarışmacıya Bilkent Üniversitesi tarafından Suna Korad mansiyonu verilecek.
Finale kalan yarışmacıların katılacağı final konseri, 5 Mayıs Çarşamba günü, Bilkent Konser Salonu’nda, halka açık olarak gerçekleştirilecek.