25.12.2009, Sabah Gazetesi

Köşk Bilim Adamlarını Ağırlıyor

Bilim dünyasının Nobel'i gösterilen TÜBİTAK Ödülleri, Çankaya Köşkü'nde bugün törenle verilecek. 19 bilim insanı, ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den alacak. Bu yıl TÜBİTAK Bilim Ödülü'ne Prof. Dr. Engin Umut Akkaya değer görüldü. Bilkent Üniversitesi'nden Akkaya, 'moleküler algılayıcı ve bilgi işlemcilerin rasyonel tasarım, sentez ve uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle' ödül kazandı. Özel Ödül ise Dr. Taner Yıldırım'ın. 41 yaşındaki Yıldırım, Pennsylvania Üniversitesi'nde görev yapıyor. Yıldırım, 'moleküler kristaller ve hidrojen depolama konularındaki uluslararası düzeydeki üstün nitelikli çalışmaları' nedeniyle değer görüldü. Teşvik ödülünü alacak isimler de şöyle: Temel Bilimler: Doç.Dr. Taylan Akdoğan, Doç. Dr. Nihat Sadık Değer, Doç. Dr. Tolga Etgü, Doç. Dr. Mehmet Özgür Oktel, Doç. Dr. Bayram Tekin. Mühendislik Bilimleri: Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir, Prof. Dr. Günhan Dündar, Doç. Dr. Fikri Karaesmen, Doç. Dr. Hakan Ürey, Doç. Dr. Emre Alper Yıldırım. Sağlık Bilimleri: Doç. Dr. Kubilay Aydın, Doç. Dr. Doğan Erdoğan, Doç. Dr. Ahmet Korkmaz, Doç. Dr. Mehmet Özaydın. Sosyal Bilimler: Doç. Dr. Hatice Pınar Bilgin ve Doç. Dr. Şule Toktaş. TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü ise Doç. Dr. Özlem Keskin'in oldu.