26.02.2009, Milliyet Gazetesi

Mısır'dan Doğramacı'ya Madalya

Mısır'dan Doğramacı'ya MadalyaAnkara Bilkent Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı’ya, eğitime yaptığı katkılardan dolayı. "Mısır Millet Meclisi Madalyası" verildi.

Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğinde, önceki gün düzenlenen törene, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Alaa El Hadidi, Mısır'ın eski Eğitim Bakanı Hüseyin Kamil Bahattin, İhsan Doğramacı'nın eşi Ayser Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Rektörü oğlu Prof. Dr. Ali Doğramacı. Bilkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı ve eski Kültür Bakanı Talat Halman da katıldı.

Altın madalyayı takdim eden Büyükelçi  El  Hadidi,  Doğramacı'nın dünya çapında bir kişilik, bilim ve eğitim alanında bir elçi olduğunu söyledi.

Eski cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal'ın Doğramacı'ya Dışişleri Bakanlığı görevini teklif ettiğini anımsatan El Hadidi, "Doğramacı, Dışişleri Bakanı olsaydı, bölgemizin yüzü değişir miydi? Bundan şüphe duymuyorum. Doğramacı, hangi makama yönelseydi, o alanda mutlaka büyük değişiklikler olurdu" dedi.

Doğramacı ise, Mısırlıları uluslararası toplantılarda hep kendine en yakın millet olarak hissettiğini belirtti ve teşekkür etti.